vineri, 1 octombrie 2010

2012


Mi se pare o mangleală groaznică, dar in acelaşi timp o campanie de manipulare in masă extrem de elaborată a anumitor organizaţii ce fac profit din generarea de haos şi anarhie globală! Dacă in prezent biserica sau anumite culte religioase nu mai fac profitul de altă dată, probabil că aceste organizaţii au gândit că este timpul pentru o nouă strategie de marketing, transferând motivele de instaurare a panicii mondiale gen: iadul cu ale lui flăcări eterne, blestemele aducătoare de ghinioane şi groază, sau mai ştiu io ce....la disfuncţionalităţi cosmice şi alte cataclisme şi nenorociri datorate alinierii planetelor sau a "crizelor de personalitate" ale soarelui cel mare şi incandescent. Hai să fim serioşi acum! ...Nu contest, ba chiar apreciez şi sunt chiar impresionat de cultura de la acea vreme a unor civilizaţii precum Maya, sau de calendarul Georgian, dar să ajungi să mă pui acum să cred in calculele unor triburi de mult apuse, când in prezent, un calculator numit IBM Blue Gene/P, ce poate să opereze continuu la viteze care depăşesc un "pentaflop", adică un catralion de operaţii pe secundă, poate elucida orice formă de calcul cunoscută de om... mi se pare aşa o... Noroc totuşi că mai există oameni întregi la minte şi anume cercetători pasionaţi ce argumentează următoarele "Speculaţiile privind calendarul Mayaşilor pierd din atenţie aspecte esenţiale. În primul rând, deşi un calendar se construieşte, mai mult sau mai puţin, după repere naturale (în funcţie de evenimente astronomice), delimitarea începutului şi a sfârşitului este pur arbitrară. În realitate, fiecare zi înseamnă începutul unui nou an sau al unei noi perioade. Anul de 365 de zile poate începe la fel de bine pe 1 martie sau pe 10 septembrie. Faptul că 1 ianuarie este începutul uni nou an calendaristic, este o simplă convenţie"
Ok, se aliniază planetele! Si ce, pană acum nu s-au mai aliniat??? La fiecare conjuncţie asemănătoare din trecut, s-au găsit mereu persoane care au dat interpretări care mai de care mai apocaliptice ale unui fenomen spectaculos pentru mecanica cerească, dar totuşi banal pentru pământeni. S-a spus astfel, că alinierea planetelor provoacă inversarea polilor magnetici, că activitatea vulcanică globală explodează in intensitate, că au loc seisme puternice, urmate de valuri de zeci de metri înălţime, ce vor mătura sute de kilometrii de ţărmuri. Realitatea este însă, că alinierea planetelor nu are niciun efect nici măcar asupra activităţii mareice, pe care abia dacă o provoacă luna in anumite zone limitate de pe pământ. In rest, niciun eveniment catastrofic nu ne va tulbura liniştea. Ultimele alinieri au fost observate in anii 1962 şi 1982, când....Nimic nu s-a întâmplat!
In general, conjuncţiile de acest gen au o periodicitate de 20 de ani. In fine, io zic să nu credem toate minciunile de la televizor, să stăm liniştiţi şi să ne vedem de ale noastre, încercând să stabilim pacea şi armonia in lume şi nicidecum să destabilizăm liniştea şi aşa şubredă a omenirii actuale. In final dacă românul face haz de necaz şi chiar dacă prin absurd se va întâmpla ceva, aş vrea să-i dau un sfat Ministrului Turismului de la noi din ţară pentru a exploata acest eveniment şi anume ...să înceapă o campanie de promovare a ţării noastre, pentru a mai incasa şi noi ceva bănuţi la bugetul de stat...cu următorul slogan:
 Are you affraid of Apocalyptic 2012??? Come in Romania, we are 50 years behind!  Hahaha...V-am pupat




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu